SPEKTAKULARNO PREDSTAVLJANJE MG-A NA MEĐUNARODNOM SAJMU AUTOMOBILA U PEKINGU 2024.

13-05-2024

Marka MG spektakularno se predstavila na Međunarodnom sajmu automobila u Pekingu 2024.

 

Svjetsko predstavljanje potpuno novog električnog konceptnog superautomobila EXE181 simbol je težnje čovječanstva za brzinom u 20. stoljeću, čime se kroz dijalog povezuje prošlost i budućnost. Osim toga, „Svjetsko putovanje Cyberstera” euroazijskim kontinentom u stilu se privelo kraju, a time je devet mjeseci priče o svjetskoj romansi i avanturi došlo do svog konačnog poglavlja.

 

Električni konceptni automobil EXE181: U čast brzini i inovacijama – povezivanje baštine i budućnosti

 

Brzina je oduvijek bila u središtu pozornosti tvrtke MG, počevši od najranijih uspjeha na trkaćim stazama i obaranja rekordnih brzina u 1920-ima i 1930-ima. Ta se predanost nastavlja stvaranjem legendarnog roadstera 50-ih i 60-ih godina, a daljnje inovacije na prijelazu stoljeća dolaze u vidu roadstera sa središnje postavljenim motorom.

 

Legendarni „Roaring Raindrop” MG EX181. Ovo legendarno vozilo, poznato po postizanju nevjerojatne brzine od 410,5 km/h 1959. godine, zadržalo je svoj status do 2014. kada je rekord nadmašio Bugatti. Vozač Phill Hill postao je prvi američki svjetski prvak u F1, učvrstivši svoju poziciju i poziciju automobila u povijesti rekorda brzine.

 

Obilježavajući njegova povijesna postignuća kada je riječ o kopnenim brzinskim rekordima, predstavljanje električnog superautomobila MG EXE181 koji je dizajnirao MG-ijev centar za napredni dizajn u Londonu predstavlja ogromnu počast i ključan je korak naprijed prema procesu elektrifikacije. Sve to odraz je težnje brenda za brzinom i označava novo poglavlje u njegovoj baštini.

 

Dizajniran da premaši granice, EXE181 teži ka najvećoj brzini od 415 km/h zajedno s koeficijentom otpora (Cd) od 0,181, čime se naglasak stavlja na MG-ijevu predanost redefiniranju brzine u električnom dobu. Ta težnja gura EXE181 u ekskluzivni „Klub ispod jedne sekunde 0-100 km/h”, povezujući slavnu prošlost MG-a s potencijalom budućnosti u kojoj se spajaju inovacija i brzina.

 

Zbog svoje vrhunske tehnologije i aerodinamičke snage, ovaj električni superautomobil spreman je ostati zapamćen na svom predstavljanju na sajmu automobila u Pekingu, nakon čega slijedi dugoočekivano pojavljivanje na Goodwood festivalu brzine u srpnju 2024.

Putovanje kroz nasljedstvo i partnerstva

 

Nakon Goodwood festivala brzine u srpnju prošle godine, britanski dvojac Ross i Hugo Turner započeo je svoje legendarno putovanje u MG Cybersteru. Njihovo putovanje iz Ujedinjenog Kraljevstva preko euroazijskog kontinenta i zaključno sa sajmom automobila u Pekingu, izazvalo je uzbuđenje među ljubiteljima MG-a diljem svijeta.

 

Kada je riječ o partnerstvima, MG surađuje s nekoliko poznatih nogometnih klubova kao što su Arsenal, Olympique Lyonnais i Bayer 04 Leverkusen. MG će ovog srpnja preuzeti ulogu glavnog sponzora Goodwood festivala te tako zamijeniti Porsche. Slaveći svoju 100. obljetnicu, MG i dalje želi proizvoditi vrhunska vozila i pružati istu takvu uslugu kako bi zadovoljio svoje obožavatelje diljem svijeta te krenuo prema još jednom stoljeću izvrsnosti u automobilskoj industriji.

  



Najnovije objave