SVJETSKA PREMIJERA POTPUNO NOVOG MG3

01-03-2024

MG3 lansiran s Hybrid+ tehnologijom

Potpuno novi hatchback segmenta B s visokom razinom opreme

Projektiran u MG-ovom duhu "zabavne vožnje"

Napredni hibrid iz MG-a

Potpuno novi MG3 je tehnološki napredan hibridni hatchback segmenta B koji nudi kombinaciju performansi, učinkovitosti i profinjenosti.

Po prvi put će MG3 biti dostupan kupcima diljem Europe, budući da je prije bio dostupan samo u Ujedinjenom Kraljevstvu. Tri specifikacije bit će dostupne u Europi pri lansiranju, sve s potpuno novim pogonskim sklopom Hybrid+. MG-ov rad na ovom hibridnom sustavu uključuje veću bateriju i snažniji električni motor, postavljajući nove standarde u segmentu B.

Hatchback segmenta B je prostraniji od modela koji se povlače iz ponude, zadržavajući kompaktan otisak koji čini MG3 tako popularnim modelom u Ujedinjenom Kraljevstvu, posebno za vozače koji uglavnom obuhvaćaju gradske rute vožnje. Uz visoku razinu unutarnje opreme i prostora koji odgovara najboljima u klasi – MG3 Hybrid+ kupcima nudi i praktičnost i učinkovitost. Vrijednost je dodatno povećana MG-ovim zaštitnim znakom jamstva od sedam godina/150.000 km, koje je uključeno kao standard.

 

"Sa svim atributima potrebnim da postane lider u svojoj klasi, potpuno novi MG3 kupcima će kupcima ponuditi kombinaciju učinkovitosti i performansi s MG-ovim uzbudljivim pogonskim sklopom Hybrid+", napominje David Allison, voditelj proizvodnje i planiranja društva MG Motor UK. "Profinjeniji model, a opet nositelj MG-ove filozofije zabavne vožnje na tržištu, MG3 je izvrsno opremljen, s unutarnjim premium značajkama i sigurnosnim sustavima MG Pilot."

Kratki pregled modela MG3

Napredni hibridni pogon kupcima nudi ekonomičnost, profinjenost i performanse

Hibridni hatchback segmenta B s najbržim ubrzanjem donosi prednosti performansi u stvarnom životu

Veći kapacitet baterije od konkurencije omogućuje dulji rad bez emisija

Svestrani hibridni sustav uključuje odvojeni generator, što omogućuje višestruki hibridni način rada

Niz razina opreme kupcima nudi izbor i iznimnu vrijednost

Unutrašnjost s dva zaslona pojačava osjećaj visoke tehnologije u MG3

MG iSMART i MG Pilot nude povezivost i poboljšanu sigurnost

Nove, veće dimenzije uključuju povećani prostor za putnike i teretni prostor

Najsuvremeniji pogonski sklop Hybrid+

MG-ova pogonska tehnologija Hybrid+ debitira na potpuno novom modelu MG3, predstavljajući prvi konvencionalni hibridni sustav bez priključka ugrađen u model MG. U osnovi, postoji pet ključnih elemenata potpuno novog sustava Hybrid+, a to su motor, mjenjač, baterija, električni motor i generator.

Premda usredotočena na učinkovitost, elektrificirana tehnologija prirodno pruža izvrsne prednosti u pogledu performansi. MG-ov pogonski sklop Hybrid+ čini MG3 hibridnim modelom segmenta B s najbržim ubrzanjem u klasi, s vremenom ubrzanja od 0 do 100 km/h za 8,0 sekundi. Ubrzanje na autocesti, od 80 do 120 km/h, postiže se za samo 5,0 sekundi, što je jednako impresivno.

Proizvodeći kombiniranu snagu od 143kW, MG3 Hybrid+ ostvaruje ekonomične brojke od 4,4 l/100 km i 100 g/km CO2*. Tome pridonosi baterija od 1,83 kWh, koja omogućuje širok domet vožnje samo na električnu energiju značajno, značajno povećavajući učinkovitost.


Potpuno novi MG3 opremljen je 1,5-litrenim benzinskim motorom snage 75kW i električnim motorom snage 100kW, uz odvojeni generatorski motor koji omogućuje široki raspon načina rada pogonskog sklopa. Ovo ne samo da pridonosi vodećim brojkama u klasi za hibridni hatchback B segmenta, već omogućuje i fleksibilan rad bez obzira na voznu okolinu.

 

To omogućuje vožnju modela MG3 u sljedećim načinima koje automatski odabire sustav Hybrid+:

EV – rad isključivo na električnu energiju onoliko dugo koliko to punjenje dopušta

Series – motor prolazi kroz generator koji pokreće električni motor za vožnju

Series and Charge – serijska vožnja uz nadopunu baterije pri niskom opterećenju

Drive and Charge – motor pokreće kotače dok puni bateriju putem generatora

Parallel – i motor i električni motor pokreću kotače.

Četverocilindrični 1,5-litreni benzinski motor Atkinsonovog ciklusa proizvodi 75kW (102 PS), nudeći iznimno visoku toplinsku učinkovitost od 41%. U kombinaciji s električnim motorom snage 100 kW (136 PS), sustav Hybrid+ pruža širok raspon snage u cijelom rasponu broja okretaja.

S ugrađenim jačim motorom, veliki dio vožnje pri velikom opterećenju, kao što je ubrzavanje, može se izvesti na električni pogon, s benzinskim motorom koji neprimjetno podržava ili preuzima pri većim brzinama.

Motor je povezan s trostupanjskim automatskim mjenjačem, što omogućuje učinkovito i ugodno iskustvo vožnje. Ključno je da MG3 nudi odgovarajuće ubrzanje, a istovremeno pruža glatko i profinjeno mijenjanje brzina.

Vozači mogu prilagoditi odziv modela MG3 biranjem između tri načina vožnje – Eco, Standard i Sport. Eco način kalibriran je za optimalnu uštedu goriva i vozačima pruža nježan odziv gasa, dok Standard pruža spoj ekonomičnosti i performansi te dobro funkcionira za većinu vrsta putovanja. Sport ima osjetljiviju kalibraciju, izvlači najbolje iz kombinirane izlazne snage, pružajući neke od najboljih performansi u klasi hibridnih hatchback vozila segmenta B.

Dinamično rukovanje i profinjenost

Potpuno novi MG3 nudi dinamično iskustvo vožnje, kao i visoku razinu udobnosti, zahvaljujući zajedničkom radu MG-ovih inženjera u Europi i Kini koji su fino prilagodili šasije i ovjese za različita tržišta.

S kompaktnim proporcijama i agilnom postavom, MG3 nudi profinjenu vožnju, ali zadržava MG-ovu "zabavnu vožnju" u svojoj osnovi. Ostvaruje korist od upotrebe novih komponenti ultra visoke krutosti u šasiji, dok su elementi ovjesa dizajnirani za smanjenje težine i poboljšanje prianjanja za sportsko upravljanje i udobnu vožnju.

Osim što nudi idealno uravnoteženu postavu između udobnosti i dinamike, djelomično zahvaljujući novom hibridnom pogonskom sklopu sa svojom sposobnošću da radi na električnu energiju tijekom

kraćih razdoblja, potpuno novi MG3 nudi i nove vrhunce u profinjenosti i smanjenju buke. Inženjeri su se usredotočili na nosače motora i ovjesa, materijale koji apsorbiraju zvuk i konstrukciju mjenjača kako bi smanjili buku, vibracije i oštrinu s ciljem pružanja vrhunskog iskustva vožnje.

Vrhunska tehnologija i oprema

Potpuno novi MG3 za kupce iz Europe dolazi u tri izvedbe – Standard, Comfort i Luxury. Svaka od njih postavlja izazov drugim modelima B segmenta u smislu tehnologije i značajki koje se nude kao Standard. 

Istaknuta značajka za kupce je kokpit s dvostrukim zaslonom. Vozači imaju 7-inčni digitalni zaslon s instrumentima, kao i 10,25-inčni središnji sustav za informiranje i zabavu. Inženjeri MG-a poboljšali su grafiku i odziv za dvostruke plutajuće zaslone, a na središnjoj je konzoli zadržan je niz prekidača kako bi se maksimalno povećala sigurnost i praktičnost tijekom vožnje.

Satelitska navigacija postavljena je kao standard, kao i integracija pametnog telefona putem značajke Apple CarPlay/Android Auto. MG iSMART korisnicima MG3 pruža razine povezivosti i značajki koje bi se najčešće povezivale s premium modelima.

Ostala oprema uključuje klima uređaj, audio sustav s Bluetooth vezom, četiri USB ulaza te stražnje parkirne senzore i kameru. Više razine opreme uključuju kožne presvlake, ulazak bez ključa, grijana prednja sjedala i upravljač, kao i kameru od 360 stupnjeva.

MG3 također ostvaruje pogodnost od najnovijih naprednih sustava za pomoć u vožnji (ADAS). Povećana sigurnost postiže se putem tehnologije MG Pilot koja uključuje sustav pomoći pri zadržavanju trake sa sustavom upozorenja na napuštanje trake, prilagodljivi tempomat, upozorenje na frontalni sudar i pomoć pri vožnji u prometnim gužvama.

 

Novi i suvremeni izgled

MG3, potpuno novi model od temelja, sada je dulji i širi od modela kojeg zamjenjuje. Ova promjena rezultira oslobađanjem više unutarnjeg prostora za putnike te pruža najveći prostor prtljažnika u klasi hibridnih vozila B segmenta.

Potpuno novi MG3, dizajniran od strane MG-ovog studija u Šangaju, nudi niz stilskih značajki koje kupci mogu izabrati, uključujući aluminijske naplatke, LED prednja svjetla i novu paletu boja.

Za kupce iz Europe dostupno je sedam boja: York bijela, St Moritz plava, Flaming crvena, Morning žuta, Pearl crna, Blade srebrna i Hampstead siva.

   MG3 Hybrid+
 Pogonski sklop  Konvencionalni hibrid
 Motor  1,5-litreni četverocilindrični benzinski motor Atkinsonovog ciklusa
 Snaga motora (kW)  75 (najviše)
 Zakretni moment motora (Nm)  128 (najviše)
 Snaga elektromotora (kW)  100 (najviše)
 Zakretni moment elektromotora (Nm)  250 (najviše)
 Kombinirana proizvodnja – snaga (kW)  143 (najviše)
 Mjenjač
 Trostupanjski automatski
 Kapacitet baterije  1,83kWh – 350V
 Pogonski kotači  Prednji
 Najveća brzina (km/h)  170
 0-100km/h (sekundi)  8,0
 80-120km/h (sekundi)  5,0
 CO2 (g/km)  100*
 Potrošnja goriva (l/100 km)  4,4*
 Visina (mm)  1,502
 Duljina (mm)  4,113
 Širina (mm)  1,797
 Međuosovinski razmak kotača (mm)  2,570
 Masa neopterećenog vozila (kg)  1,285
 Zapremina prtljažnika (litre)  293
 Broj sjedala
 5
* Podložno WLTP homologaciji




Najnovije objave