MG5 ELECTRIC DOBIVA OCJENU OD 5 ZVJEZDICA OD GREEN NCAP-a

20-12-2023
- MG-ov električni karavan dobio je najvišu ocjenu od Green NCAP -a
- Rezultati uključuju procjenu životnog ciklusa MG5 Electrica koji je dobio LCA nagradu od Green NCAP-a
- Ovo je prvi put da je MG prošao kroz neovisni program testiranja i odmah je postigao najbolji rezultat

MG5 Electric dobio je maksimalnu ocjenu od pet zvjezdica od Green NCAP-a, vodećeg europskog nezavisnog programa za procjenu emisija.

To je prvi model tvrtke MG Motor Europe koji je prošao ocjenjivanje od strane Green NCAP-a, gdje su performanse MG5 Electrica rangirane prema tri ključna kriterija – čist zrak,
energetska učinkovitost i emisije stakleničkih plinova. Ukupna ocjena od 95% stavlja ga među pet najboljih modela testiranih u 2023. godini.

Kao potpuno električni model, MG5 Electric jasno dobiva najviše ocjene u testovima ispušnih plinova, s ocjenom 10/10 u testovima čistog zraka. Što se tiče energetske učinkovitosti, MG5 Electric je ocijenjen s 9,2/10, pri čemu je u tri od četiri ocjene učinkovitosti dobio ocjenu „dobro” - najviši rang – dok mu je u četvrtoj zamalo izmakla najviša ocjena.

Naposljetku, testovi stakleničkih plinova donijeli su mu rezultat od 9,5/10, a sve zajedno je dovelo do toga da Green NCAP dodijeli MG5 Electricu svoju LCA nagradu, kao tek drugom testiranom automobilu 2023. koji ju je dobio.

Ova Procjena životnog ciklusa/ LCA (Life Cycle Assessment) vozačima omogućuje usporedbu utjecaja automobila na okoliš od „kolijevke do groba”, uključujući troškove emisija u proizvodnji, kroz životni vijek, te s tretmanom na kraju životnog vijeka. Green NCAP dodjeljuje ga samo modelima s najboljim performansama ocijenjenim po LCA-u, a cilj je omogućiti kupcima automobila da na brz i jednostavan način pronađu vozila s najmanjim utjecajem na klimu tijekom cijelog životnog ciklusa.

Aiden He, izvršni direktor MG-a nordijski zemalja i zemalja Beneluxa, rekao je sljedeće: „U MG Motor Europe smo iznimno ponosni na posao obavljen na elektrifikaciji naše linije modela. Mnoga od naših električnih vozila su nagrađivani modeli, ali to što je MG5 Electric dobio priznanje od strane Green NCAP-a dokazuje koliko daleko idemo u smislu inženjerske učinkovitosti i ekološke svijesti u našim vozilima.

"Električni automobili su područje snage za MG Motor Europe, a činjenica da neovisni procjenitelji potvrđuju naše napore odlična je vijest i za nas i za naše klijente.”

MG5 Electric Long Range je druga generacija popularnog potpuno električnog karavana koji nudi maksimalni domet od 400 km (WLTP) sa samo jednim punjenjem. Zahvaljujući ocjeni od 5 zvjezdica Green NCAP-a i nagradi LCA, automobil predstavlja najbolju moguću opciju za vozače koji traže svoju klasu, te žele unijeti veću ekološku svijest i održivost u svoje živote.

Green NCAP je neovisna inicijativa koja promiče razvoj automobila koji su čisti, energetski učinkoviti i što manje štete okolišu. Green NCAP koristi širok raspon testova za rješavanje nedostataka u homologaciji i informiranjem potrošača, nagrađuje proizvođače čija vozila prelaze minimalne zahtjeve i nude izvrsne, robusne performanse u stvarnom svijetu.

Za više informacija o prodajnoj mreži MG Motor i modelima vozila posjetite našu web stranicu: www.mgmotor.hr

Najnovije objave