Novi MG4 Electric došao je na europsko tržište u jesen 2022.

30-01-2023
MG4 već plijeni pažnju zahvaljujući svom prepoznatljivom i sportskom izgledu. Novi model može se pohvaliti sofisticiranom aerodinamikom i upečatljivim poklopcem motora pod utjecajem LED prednjih svjetala i oštrim linijama, te živahnim i višeslojnim stražnjim krajem i dvobojnim krovom
MG4 Electric je prvi MG model koji se temelji na novoj MSP platformi (Modular Scalable Platform). “MG4 Electric čini MG Motor još jednim ključnim korakom u svojoj dugoj povijesti”, rekao je Xinyu Liu, izvršni direktor MG Motor Europe. “MG4 Electric nije samo prvi model na našoj tehnološki sofisticiranoj i iznimno fleksibilnoj MSP platformi, već također predstavlja nesputani, mladenački i cool duh koji utjelovljuje marka dok kuje put u budućnost. To se posebno odražava u dizajnu MG4 Electric.

MG4 Electric je najnaprednije vozilo MG Motora do sada. Njegova baterija omogućuje do 450 kilometara WLTP dometa, a ipak je sa 110 milimetara trenutno najtanji u industriji. S pogonom na stražnje kotače i raspodjelom težine 50:50, MG Motor također je imao na umu vozilo s posebno pokretnom voznom dinamikom. S naprednom pomoći u vožnji (sustav MG Pilot) i sigurnosnim konceptom “Zero Thermal Runaway”, sigurnosna zaštita putnika stavljena je u središte. Ni udobnost nije zanemarena, s vrlo naprednim rješenjima za povezivanje kao standardnom opremom. Osnova za to je nova MSP platforma, pri čemu je MG4 Electric prvi MG model koji se na njoj temelji.

Neovisan i upečatljiv - Novi MG4

MG Motor slijedi jasnu strategiju za dizajn vozila. Svaki je model razvijen kako bi se uskladio s preferencijama relevantne ciljne skupine, zadržavajući ključne značajke MG Motor obitelji. “Već gotovo stoljeće, MG Motor razvija inovativne automobile za sportske kupce mladog srca. Čak i u sadašnjoj eri isključivo električnih vozila.”, rekao je Shao Jingfeng, direktor globalnog dizajna SAIC Motor Passenger Vehicle Company. “ Zadatak s kojim se dizajneri sada suočavaju je kako utjeloviti koncept i vrijednosti marke s inteligentnim proizvodima prema vanjskom svijetu. Imajući ovu misiju na umu, uključili smo naše globalne dizajnerske studije – SAIC Design Center u Šangaju i Advanced Design Studio u Londonu. Također smo radili s Royal College of Art i drugim institucijama. Cilj je bio provesti istraživanje globalnog tržišta i iskoristiti to znanje za zajednički razvoj MG4 Electric.”

Vanjski izgled MG4 - upečatljive linije i sportski dizajn

Pretprodukcijski model MG4 Electric već je bio prikazan u narančastoj boji, a ima i svoj crno-bijeli pandan. MG4 Electric dodao je i dašak boje E-automobilima, pa je tako dostupan u sljedećim shemama boja: šljunčano crna, Dover bijela, srebrna medalja, Andes siva, dijamantno crvena, Brighton plava i gazirano narančasta.
Prepoznatljiv poklopac motora, upečatljiva prednja svjetla i nagnuti uspravni pokazivači smjera kao dio dinamičnih linija iznad prednjeg splitera stvaraju živahan izgled. Dnevna svjetla s 28 LED dioda koje tvore šest okomitih pruga od optičkih vlakana stvaraju jasan dizajn prednjeg dijela. Duga i kratka svjetla sa svake
strane u kombinaciji s LED svjetlima za okretanje stvaraju pravu sliku E-automobila.

Utjecaj ovih linija nastavlja se na višeslojni stražnji kraj putem raznovrsnog dizajna odgovarajućih svijetlih rubova. Dvokrilni stražnji spojler označava dvobojni krov i njegove sofisticirane aerodinamike, dok optički produžuje liniju cijelog automobila i poboljšava protok zraka prema stražnjem dijelu. Složena LED stražnja svjetla nastavljaju se na oblikovane bočne linije i sa svoje 172 LED diode predstavljaju vrhunac dizajna na stražnjoj strani MG4 Electric.

„Manje je više“ u interijeru novog MG4

MG4 Electric nudi jedinstvenu unutrašnjost jednostavnu za korištenje. Prednji putnički dio automobila dizajniran je kako bi se maksimalno povećao raspoloživi prostor s laganim, tankim pločama s instrumentima i kontrolnim elementima, korištenjem visokokvalitetnih materijala i pažljivom instalacijom, uz naglašavanje osnovnih načela MG4 Electrica jednostavnosti, tehnologije i kvalitete. Plutajući dizajn središnje konzole stvara više prostora i integrira korisne funkcije poput spremišta za pametne telefone. Upravljač s dvostrukim kracima podesiv u četiri smjera s minimalistički dizajniranim upravljačkim tipkama također slijedi ovaj princip.

Najnovije objave