Što je i kako funkcionira PHEV vozilo?

24-02-2023
Odabir pravog automobila za vas i vašu obitelj može biti dug i iscrpljujući proces. Postoje razni čimbenici koje treba uzeti u obzir: veličina vozila, broj vrata, prtljažni prostor… a sada treba donijeti odluku hoćete li prijeći na električni pogon ili ne. Ako ste neodlučni koju vrstu vozila odabrati, dopustite da vam pomognemo.

Što znači PHEV?

PHEV je kratica za Plug-in Hibridno Električno Vozilo. Plug-in hibridno električno vozilo koristi električni i tradicionalni motor s unutarnjim izgaranjem, pri čemu se pogonska baterija puni, uz regenerativno kočenje i priključivanjem na vanjski izvor napajanja.
Kao rezultat toga, plug-in hibridi obično imaju veće pogonske baterije od hibridnih vozila, što znači da mogu dulje voziti na isključivo električnu energiju. Plug-in hibridna vozila imaju i prednosti konvencionalnih vozila, točnije možete ga voziti i bez punjenja struje kao klasični automobil s unutrašnjim izgaranjem. Ovaj tip vozila vam pruža najbolje iz oba svijeta, električnog i klasičnog vozila bez bojazni da ćete ostati bez energije u bateriji. Dodatno, Plug-in Hibridno električno vozilo moguće je voziti i s potpuno praznom baterijom.

Zašto biste trebali voziti MG PHEV?

Postoji puno razloga za kupnju Plug-in hibridnog vozila, evo nekih od naših omiljenih:

1) Niske emisije štetnih stakleničkih plinova
Plug-in hibridi ne proizvode štetne emisije u električnom načinu rada. Budući da MG EHS Plug-in Hybrid ima 52 km električnog dometa, većinu će vaših dnevnih potreba odraditi bez paljenja klasičnog motora. To je jednako korisno za prirodu i kvalitetu zraka kojeg udišete kao i za vaš novčanik jer će znatno smanjiti posjete benzinskim crpkama.

2) Niski troškovi korištenja
Da se nadovežemo na točku 1) kupnja goriva postaje sve skuplja. Ako punite vaše vozilo i koristite bateriju za vožnju u električnom modu rada, vaši će mjesečni putni troškovi biti značajno manji. Povrh nižih troškova goriva, uštedjet ćete i kod registracije vozila.


3) Kućno punjenje
Najprikladniji i najisplativiji način punjenja vašeg PHEV-a je kod kuće. Da biste punili svoj Plug-in Hibrid, najbolje je instalirati kućni punjač, ako niste u mogućnosti korištenja punjača, vaš MG može se napuniti i putem obične kućne utičnice. Naše kolege u ovlaštenim MG prodajnim salonima pomoći će vam u odabiru partnera za postavljanje kućne punionice koja bude savršeno prilagođena vašim potrebama.

4) Udobna vožnja
Dok koristite motor s unutarnjim izgaranjem Plug-in Hibrid, možda nećete primijetiti veliku razliku u odnosu na konvencionalni benzinski automobil. Međutim, kada vozite u električnom načinu rada, primijetit ćete razliku. PHEV-ovi su nevjerojatno tihi, a maksimalni okretni moment koji proizvodi električni motor daje mu trenutno ubrzanje.

MG EHS Plug-in Hibrid

MG EHS Plug-in Hibrid koristi isti 1,5-litreni motor s turbopunjačem kao i benzinski model, ali se on uparuje s električnim motorom od 90 kW. MG EHS PHEV ima električni domet od 52 km bez emisija. To znači da je idealan za gradske vožnje na potpuno električni pogon, dok čuva tradicionalni benzinski motor za duža putovanja. Ne samo da su naši plug-in hibridni modeli izvrsni za vožnju nego vam nude veliki izbor sigurnosne i dodatne opreme, uz to električni element znači da pomažete smanjiti svoje emisije. Svi možemo napraviti veliku razliku u održavanju našeg planeta zdravim, a odluka o odabiru električnog automobila jedan je od najvećih načina na koji možete utjecati na svoj osobni ugljični otisak.

Najnovije objave