STOGODIŠNJICA MG-A U SREDIŠTU PAŽNJE NA GOODWOOD FESTIVALU BRZINE 2024.

13-03-2024
  • Budući da slavi 100 godina od osnutka, MG Motor bit će u središtu pozornosti na legendarnom glavnom događaju [Central Feature] Goodwood festivala brzine 2024.

  • Dugoočekivani MG Cyberster roadster predvodit će skulpturalno remek-djelo Gerryja Judaha

MG Motor objavio je da će imati glavnu ulogu na legendarnom glavnom događaju Goodwood festivala brzine 2024., koji predstavlja Mastercard, slaveći stogodišnjicu poznatog brenda automobila.

MG-ov dugoočekivani roadster Cyberster EV predvodit će godišnje skulpturalno remek-djelo Gerryja Judaha. Također, MG po prvi put zauzima središnje mjesto ispred kuće Goodwood.

Cyberster, koji stiže ovog ljeta, nova je generacija snažnih automobila koja označava uzbudljivu etapu u čuvenoj povijesti MG-a. Očekuje se da će istaknuto mjesto na najprestižnijem svjetskom automobilističkom događaju biti jedan od vrhunaca proslave stote obljetnice MG-a, kako u Ujedinjenom Kraljevstvu, tako i diljem svijeta.

Vojvoda od Richmonda, osnivač Festivala brzine, izjavio je:

„Prateći svjetsko predstavljanje upadljivog Cyberstera na Festivalu brzine 2023., oduševljeni smo što se MG vraća na Goodwood ove godine kako bi na glavnom događaju u stilu proslavili svoju stogodišnjicu. Tim događajem prikladno će se obilježiti prvih 100 godina postojanja jednog od najstarijih i najpopularnijih britanskih proizvođača, koji već dugo surađuje s Goodwoodom.

MG-ovi su bili sveprisutni od 1948. do 1966. Prije toga, moj je djed vodio MG-ov tim tijekom 1930-ih, osvojivši poznatu dvanaestosatnu utrku u Brooklandsu 1931. godine. Bio je očaran njihovom malom masom, jednostavnošću i pametnim inženjerskim rješenjima – karakteristikama kojima se brend i danas može pohvaliti. Stogodišnja povijest MG-a, spojena s njihovom stalnom inovativnošću, savršeno se uklapa s ovogodišnjom temom 'Bez konja do hibrida’, koja prepoznaje napredak u tehnologiji i snazi koja je obilježila automobilski sport posljednjih 130 godina.”

Guy Pigounakis, poslovni direktor MG Motora UK, izjavio je:

„Prije sto godina, MG je bio pionir u stvaranju popularnih sportskih automobila, pretvarajući snove u stvarnost za milijune ljubitelja diljem svijeta. Još uvijek smo predani toj osnivačkoj viziji pružanja pristupačnih, inovativnih i istinski zanimljivih automobila. Cyberster naglašava tu predanost snažnim EV kabrioletom, za koji se nadamo da će imati isti učinak kao i njegovi voljeni prethodnici.”

„Festival brzine pruža odličnu priliku za proslavu naše baštine na domaćem terenu, gdje je priča MG-a počela. Istovremeno, služi kao izvrsna platforma za predstavljanje dinamične budućnosti brenda na međunarodnoj razini.”

Kako bi se naglasilo partnerstvo s Goodwood festivalom brzine, Cybersteru se ispred kuće Goodwood pridružio jedan od njegovih najpoznatijih prethodnika, predivni 1964 Mk1 MGB Roadster s 1,8 litrenim BMC motorom. Oba MG-ova roadstera iz različitih vremena imat će glavnu ulogu na Festivalu brzine.

MG će se također vratiti poznatom usponu na brdo u 2024. Osim toga, kasnije će objaviti daljnja predstavljanja za Festival.

Više informacija bit će objavljeno prije događaja koji će se održati na imanju Goodwood u južnom Sussexu, na južnoj obali Engleske, od 11. do 14. srpnja 2024. Ulaznice za najveću svjetsku automobilsku zabavu dostupne su na goodwood.com, a ured za ulaznice moguće je kontaktirati pozivom na broj 01243 755 055.

 


Najnovije objave