MG doseže novu prekretnicu s milijun prodanih vozila u inozemstvu

11-10-2022
MG Motor, originalno britansku marku, 2007. oživjela je kineska tvrtka i otada kreće ponovni uspon i uspješno poslovanje navedene automobilske marke. MG Motor je brend koji sa svojom impresivnom sportskom poviješću uvijek odgovara na potrebe potrošača, usuđuje se razvijati, prati trendove i tehnološke napretke. MG je tako dosegao još jednu prekretnicu s milijun prodanih vozila u inozemstvu od svog povratka 2007.

Ususret stotoj obljetnici marke MG Motor koja je osnovana 1924. i nakon značajnog doprinosa globalnoj povijesti motosporta, automobilska marka bilježi zapanjujuće prodajne rezultate i izvan svoje matične zemlje Kine.

Preciznije, prodaja MG modela u inozemstvu prešla je milijun jedinica od 2007. do danas. U međuvremenu, zahvaljujući svojim snažnim istraživačkim, razvojnim sposobnostima i kontinuiranim aktivnostima u inozemstvu, MG je također treću godinu zaredom „Šampion kineske inozemne prodaje pojedinačnih marki”. Ovo je snažan dokaz globalne prisutnosti tvrtke MG Motor i njenog razvitka tijekom prošlih godina.

Danas, MG modeli dostupni su u 84 zemalja diljem svijeta i izbor su većine mladih potrošača, a  tvrtku MG Motor prati čak 6 milijuna korisnika na društvenim mrežama.

MG ZS (EV): priznat u cijelom svijetu

Model MG ZS značajno je doprinio rezultatu od milijun prodanih jedinica u inozemstvu. Zbog svog hvaljenog dizajna, visoke razine sigurnosti, kvalitete i cijene, navedeni je model lako ušao u konkurenciju na svjetskom tržištu. Posebno se iskazao u Europi s električnom inačicom, modelom MG ZS EV . Navedeni SUV s nultom emisijom oduševio je više od 15.000 kupaca u prvoj godini prodaje čime je zauzeo vrhunske pozicije na tržištima Velike Britanije, Norveške, Švedske, Nizozemske i Francuske.

Nadalje, MG ZS EV bio je prvi potpuno električni SUV u B-segmentu koji je dobio Euro NCAP ocjenu s pet zvjezdica za svoju izvrsnu razinu sigurnosti (five-star Euro NCAP rating). Također je postigao maksimalan broj od pet zvjezdica u ocjeni sigurnosti australskog ANCAP-a. Nedugo kasnije, Flamanska automobilska udruga (VAB) u Belgiji proglasila je MG ZS EV električnim obiteljskim automobilom godine 2021. (2021 Electric Family Car of the Year), a vodeći švedski automobilski časopis Teknikens Värld proglasio ga je automobilom godine 2022. (2022 Car of the Year).

Nastavak globalnog rasta tvrtke MG Motor

S nadolazećim lansiranjem modela MG4 Electric  kasnije ove godine, MG nastavlja svoj globalni rast. Privlačnim dizajnom, prostranom unutrašnjošću i impresivnom tehnologijom, potpuno novi i električni hatchback s pet vrata zadovoljava visoke zahtjeve globalnih potrošača za nultom emisijom i mobilnošću. To je strateški model za globalna tržišta koji će dodatno ojačati inozemni portfelj tvrtke MG Motor.

Oslanjajući se na odličan inženjerski tim SAIC Motora za istraživanje i razvoj, sveobuhvatnu suradnju više dizajnerskih centara diljem svijeta i svoj globalni opskrbni lanac, MG tretira svaki model prema istim globalnim standardima. Tako MG modeli zadovoljavaju stroge europske standarde kao što su REACH i E-MARK. U kombinaciji s visokim sigurnosnim certifikatima i 7-godišnjim standardnim jamstvom, MG nudi bezbrižnost kupcima diljem svijeta.

 

Najnovije objave